Paramaribo, uitgeroepen door de UNESCO tot Werelderfgoed, kenmerkt zich naast de vele houten gebouwen met een unieke architectuur ook door de verschillende etnische groepen die in harmonie met elkaar leven.
Kom mee met onze bus-tour door Paramaribo en geniet van de rijke geschiedenis die achter de mooie houten façades schuilt.
We vertrekken circa 09.30 uur en wandelen dan eerst langs de historische gebouwen rond het Onafhankelijkheidsplein, bezoeken de HH Petrus en Paulus kathedraal, het hoogste houten gebouw van het westelijk halfrond en het museum in Fort Zeelandia.
Na de wandeling stapt u in de bus of auto richting het zuiden, langs onder andere de Centrale Markt, (waar we eventueel kunnen rondwandelen) Kwakoe, Abra Broki, een volkswijk, het monument van de vliegramp van 1989, het vliegveld Zorg & Hoop en de Memre Buku-kazerne.
Na het zuiden gaat u richting het noorden van Paramaribo, waar u door de rijkere buurten zult toeren.
Gedurende de bustour rijdt u ook over de hoge Wijdenboschbrug met een fantastisch zicht over de stad Paramaribo. U bent om circa 13.30 uur terug in Paramaribo.
De prijs voor volwassenen is € 29,-
Voor kinderen tussen 2 en 11 jaar: € 22,-
Inclusief gids, entree en een flesje water.
U kunt Paramaribo ook te voet ontdekken. Klik hier voor het programma.
Boni was een vrijheidsstrijder gedurende de slavernij. Hij was de zoon van een blanke plantagehouder, die zijn zwangere slavin verstootte, waarna Boni bij de Cottica Marrons werd geboren (ca. 1730). Hij vocht met zijn eigen leger van weggelopen slaven tegen slavenhouders en huursoldaten. Boni en zijn krijgers opereerden vanuit een groot fort in een moerasachtige omgeving in de kuststreek van Commewijne, Fort Buku.
Als onderdeel van de strijd tegen Boni, beloofden de Nederlandse machthebbers 300 slaven de vrijheid als ze mee zouden vechten tegen Boni. Na een maandenlange belegering lukte het deze “Zwarte Jagers” om het fort te vernietigen (1772).
Boni ontsnapte echter naar het oosten en trok over de Marowijne-rivier. Hij verlegde zijn hoofdkwartier naar o.a. Fort Aloekoe. Nog 20 jaar lang ging Boni door met zijn strijd tegen de overheersers. Uiteindelijk werd hij door verraad op 19 februari 1793 gedood.
Een stroomversnelling in de Marowijne rivier is naar deze vrijheidsstrijder vernoemd.
Boni Tours Suriname: uw gids naar het hart van Suriname
Bonitourssuriname verkoopt niet gewoon tours, we verkopen een belevenis. Het doel van ons is om een ieder de mogelijkheid te bieden de pracht van ons land te ontdekken en echt te beleven.
Lees verder