Een bijzondere ervaring: een dagje vissen in het Amazonegebied van Suriname. Dat kun je meemaken als je met ons rond 09.00 uur met de boot vertrekt vanaf Leonsberg en dan vaart naar de beste vis plekken op de Suriname en Commewijne rivier.
Hengelaars hoeven geen eigen materiaal mee te nemen, wij zorgen voor de hengels, overig vismateriaal en het aas. Je mág natuurlijk wel je eigen hengel meebrengen, iedereen heeft wel een “lucky stick”. In een prachtige natuurlijke omgeving gooien we de hengels uit en vissen maar!
Er zijn snacks en is er (non alcoholisch) drinken aan boord. Rond het middaguren onderbreken we het vissen en nuttigen we de lunch op Plantage Rust en Werk. We wandelen over de plantage en horen haar geschiedenis.
Naar verwachting halen we rond 16.00 uur de hengels binnen en varen we terug naar Leonsberg.
Desgewenst is de vistour ook uit te breiden met een vaartocht naar de monding van de Suriname rivier, naar het (garnalen)vissersdorp Braamspunt. Even relaxen en tegelijk ook dolfijnen spotten. Informeer naar de mogelijkheden.
Er zijn ook vis-tours op het stuwmeer. Klik hier voor het programma van de 3-daagse tour.
Klik hier voor de dagtour.
Er is ook een 1-daagse vistour op de Commewijne rivier. Klik hier voor de beschrijving.
Boni was een vrijheidsstrijder gedurende de slavernij. Hij was de zoon van een blanke plantagehouder, die zijn zwangere slavin verstootte, waarna Boni bij de Cottica Marrons werd geboren (ca. 1730). Hij vocht met zijn eigen leger van weggelopen slaven tegen slavenhouders en huursoldaten. Boni en zijn krijgers opereerden vanuit een groot fort in een moerasachtige omgeving in de kuststreek van Commewijne, Fort Buku.
Als onderdeel van de strijd tegen Boni, beloofden de Nederlandse machthebbers 300 slaven de vrijheid als ze mee zouden vechten tegen Boni. Na een maandenlange belegering lukte het deze “Zwarte Jagers” om het fort te vernietigen (1772).
Boni ontsnapte echter naar het oosten en trok over de Marowijne-rivier. Hij verlegde zijn hoofdkwartier naar o.a. Fort Aloekoe. Nog 20 jaar lang ging Boni door met zijn strijd tegen de overheersers. Uiteindelijk werd hij door verraad op 19 februari 1793 gedood.
Een stroomversnelling in de Marowijne rivier is naar deze vrijheidsstrijder vernoemd.
Boni Tours Suriname: uw gids naar het hart van Suriname
Bonitourssuriname verkoopt niet gewoon tours, we verkopen een belevenis. Het doel van ons is om een ieder de mogelijkheid te bieden de pracht van ons land te ontdekken en echt te beleven.
Lees verder