U vertrekt om circa 09.00 uur en na ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Paramaribo nadert u het marrondorp Santigron.
Na het nuttigen van een welkomstdrankje start de rondleiding door het dorp. Tijdens deze wandeling zult u een goede indruk krijgen van de geschiedenis van het dorp, het traditionele leven van de Marrons en hun cultuur.
Na de rondleiding wordt u getrakteerd op een overheerlijke Surinaamse lunch.
Na de lunch maakt u een een cultureel dansoptreden mee ondersteund door Apintie drums.Alle spelers en danseresjes komen uit Santigron, dus authentiek. Daarna volgt een prachtige boottocht op de Sarramaccarivier. Tijdens de boottocht door de jungle heeft u een grote kans oog in oog te komen met de junglebewoners zoals apen, luiaards, tropische vogels en misschien wel een kaaiman.
Teruggekomen in het ECO Parc is er een heerlijke BBQ. Daarna kan er gedanst worden met de locale bevolking, eventueel tot de late uurtjes. U kunt natuurlijk ook genieten van de sterrenhemel en nachtelijke geluiden van de jungle bij uw ecolodge.
U overnacht in comfortabele, van alle gemakken voorziene hutten.
De volgende dag beginnen we met een uitgebreid Europees ontbijt. Daarna wordt u opgehaald door onze jungle gids die met u op Jungle avontuur gaat. Er wordt o.a. verteld hoe te overleven in de jungle. U brengt daarbij ook een bezoek aan het Inheemsendorp Pikin Poika.
Na de wandeling rusten we even uit in hangmatten.
De 2-daagse tour wordt afgesloten met een afscheidslunch, waarbij natuurlijk wij ook weer voor de drankjes zorgen.
Prijs van deze dagen, geheel verzorgde tour, € 175
* Kinderen tot 4 jaar: gratis
* Kinderen tot 12 jaar krijgen 25% korting
Deze tour is ook uit te voeren als een 1-daagse. U brengt dan géén bezoek aan het inheemsen dorp Pikin Poika. Klik hier voor het programma.
Boni was een vrijheidsstrijder gedurende de slavernij. Hij was de zoon van een blanke plantagehouder, die zijn zwangere slavin verstootte, waarna Boni bij de Cottica Marrons werd geboren (ca. 1730). Hij vocht met zijn eigen leger van weggelopen slaven tegen slavenhouders en huursoldaten. Boni en zijn krijgers opereerden vanuit een groot fort in een moerasachtige omgeving in de kuststreek van Commewijne, Fort Buku.
Als onderdeel van de strijd tegen Boni, beloofden de Nederlandse machthebbers 300 slaven de vrijheid als ze mee zouden vechten tegen Boni. Na een maandenlange belegering lukte het deze “Zwarte Jagers” om het fort te vernietigen (1772).
Boni ontsnapte echter naar het oosten en trok over de Marowijne-rivier. Hij verlegde zijn hoofdkwartier naar o.a. Fort Aloekoe. Nog 20 jaar lang ging Boni door met zijn strijd tegen de overheersers. Uiteindelijk werd hij door verraad op 19 februari 1793 gedood.
Een stroomversnelling in de Marowijne rivier is naar deze vrijheidsstrijder vernoemd.
Boni Tours Suriname: uw gids naar het hart van Suriname
Bonitourssuriname verkoopt niet gewoon tours, we verkopen een belevenis. Het doel van ons is om een ieder de mogelijkheid te bieden de pracht van ons land te ontdekken en echt te beleven.
Lees verder