Deze tour brengt u over de Oost-West verbinding via diverse districten naar Nw. Nickerie. In elk district maakt u kennis met haar “specialiteit’’.
We bezoeken Groningen, de hoofdstad van het district Saramacca, met zijn vele monumenten. Vervolgens rijdt u naar het distrikt Coronie. In Coronie bezoekt u de hoofdstad Totness met o.a. de ‘typisch Coroniaanse woningen op neuten”.
Uiteindelijk arriveert u in het district Nickerie. U bezoekt de rijst-stad Wageningen en rijdt dan door naar Nw. Nickerie, de tweede stad van Suriname. Uiteraard volgt er een sightseeing met onder meer een bezoek aan de Zeedijk en de bijzonder mooie Hindoetempel.
U overnacht in een prima hotel en de volgende dag gaan we naar Bigi Pan, een beschermd water/natuurgebied. In dit gebied (ongeveer 250.000 ha groot) zijn reeds 122 soorten kustvogels geteld, waarvan 72 het gehele jaar door in het gebied voorkomen, onder andere de rode ibis, de visarend, de stern en de steltloper. Bigi Pan is een bijzonder interessant gebied voor de natuur- en vogelliefhebber. Varend per korjaal door kreken, mangrovebossen en moerasgebieden, maakt u kennis met dit vogel-eldorado.
Als u wilt, overnachten we niet in Nickerie, maar op Bigi Pan. In een lodge op het water. Een fantastische natuur-ervaring!
U kunt ook kennismaken met de districten Nickerie, Coronie en Saramacca tijdens de 1-daagse trip. Klik hier voor de beschrijving.
Let op: Neem uw (originele) paspoort mee. Er kan onderweg controle zijn.
Boni was een vrijheidsstrijder gedurende de slavernij. Hij was de zoon van een blanke plantagehouder, die zijn zwangere slavin verstootte, waarna Boni bij de Cottica Marrons werd geboren (ca. 1730). Hij vocht met zijn eigen leger van weggelopen slaven tegen slavenhouders en huursoldaten. Boni en zijn krijgers opereerden vanuit een groot fort in een moerasachtige omgeving in de kuststreek van Commewijne, Fort Buku.
Als onderdeel van de strijd tegen Boni, beloofden de Nederlandse machthebbers 300 slaven de vrijheid als ze mee zouden vechten tegen Boni. Na een maandenlange belegering lukte het deze “Zwarte Jagers” om het fort te vernietigen (1772).
Boni ontsnapte echter naar het oosten en trok over de Marowijne-rivier. Hij verlegde zijn hoofdkwartier naar o.a. Fort Aloekoe. Nog 20 jaar lang ging Boni door met zijn strijd tegen de overheersers. Uiteindelijk werd hij door verraad op 19 februari 1793 gedood.
Een stroomversnelling in de Marowijne rivier is naar deze vrijheidsstrijder vernoemd.
Boni Tours Suriname: uw gids naar het hart van Suriname
Bonitourssuriname verkoopt niet gewoon tours, we verkopen een belevenis. Het doel van ons is om een ieder de mogelijkheid te bieden de pracht van ons land te ontdekken en echt te beleven.
Lees verder