Een unieke plaats in Suriname, uniek ook in de wereld. Na ruim een uur vliegen over het tropisch regenwoud komt u in Kwamalasumutu aan.
U geniet van de rust en de stilte om u heen gedurende uw verblijf in het luxe resort, dat 20 minuten buiten het dorp, aan de rivier, midden in de jungle ligt. Nadat u uw intrek heeft genomen is er tijd voor een kleine verkenningstocht met de lokale gids, wat zwemmen of relaxen in de hangmat
De volgende dag brengen we een beleefdheidsbezoek aan het grootopperhoofd van de Trio indianen en maken we aansluitend een dorpswandeling. In de middag is het tijd voor een boswandeling met uitleg over de vele medicinale planten die het bos rijk is. ´s Avonds gaan we met de lokale gids dieren spotten.
Het hoogtepunt van de 3e dag is het bezoek aan de grotten van Wherephai. Nog maar enkele jaren gelden werden deze grotten ontdekt met circa 350 indrukwekkende 5000 jaar oude rotstekeningen. Een stevige wandeling dwars door de jungle leidt naar de grotten. In de middag, terug op het resort, wordt u de techniek van het pijl en boog schieten bijgebracht en wordt er op traditionele wijze geworsteld met de gidsen. Avonds is er een culturele avond met de traditionele Trio zang en dans.
Na het ontbijt maken we ons gereed voor vertrek. We wandelen nog even langs de sjamaan en zijn kliniek en u heeft nog gelegenheid om wat souvenirs te kopen in het vrouwencentrum.
Vertrek op dinsdag of donderdag
Let op: Neem uw (originele) paspoort mee.
Boni was een vrijheidsstrijder gedurende de slavernij. Hij was de zoon van een blanke plantagehouder, die zijn zwangere slavin verstootte, waarna Boni bij de Cottica Marrons werd geboren (ca. 1730). Hij vocht met zijn eigen leger van weggelopen slaven tegen slavenhouders en huursoldaten. Boni en zijn krijgers opereerden vanuit een groot fort in een moerasachtige omgeving in de kuststreek van Commewijne, Fort Buku.
Als onderdeel van de strijd tegen Boni, beloofden de Nederlandse machthebbers 300 slaven de vrijheid als ze mee zouden vechten tegen Boni. Na een maandenlange belegering lukte het deze “Zwarte Jagers” om het fort te vernietigen (1772).
Boni ontsnapte echter naar het oosten en trok over de Marowijne-rivier. Hij verlegde zijn hoofdkwartier naar o.a. Fort Aloekoe. Nog 20 jaar lang ging Boni door met zijn strijd tegen de overheersers. Uiteindelijk werd hij door verraad op 19 februari 1793 gedood.
Een stroomversnelling in de Marowijne rivier is naar deze vrijheidsstrijder vernoemd.
Boni Tours Suriname: uw gids naar het hart van Suriname
Bonitourssuriname verkoopt niet gewoon tours, we verkopen een belevenis. Het doel van ons is om een ieder de mogelijkheid te bieden de pracht van ons land te ontdekken en echt te beleven.
Lees verder