Suriname is van oudsher één van de drie Guyana’s. In het westelijk van Suriname gelegen Guyana vindt u de Kaieteur vallen.
Kaieteur Falls is een grootschalige waterval op de Potaro rivier in het centrum van Guyana. Het is gelegen in Kaieteur National Park. De waterval is 251 meter hoog. Er zijn watervallen met een grotere hoogte, echter weinigen hebben de combinatie van deze hoogte en dit enorme watervolume. Het is waarschijnlijk één van de meest krachtige watervallen ter wereld. Kaieteur Falls is ongeveer drie keer hoger dan de meer bekende Niagara Falls.
U vertrekt ’s morgens om 04.00 uur vanuit Paramaribo. Via Coronie en Nickerie rijdt u naar de Corantijn rivier, de grensrivier van Suriname met Guyana. Dan is het circa 10.00 uur. Terwijl u geniet van de nieuwe omgeving, regelen wij de grens-formaliteiten. U stapt vervolgens in de veerboot en vaart in een half uurtje naar de overkant..
Aangekomen in de hoofdstad Georgetown, om circa 17.30 uur, checkt u in in het hotel. En dan is er het diner, indrukken verwerken en tijd voor jezelf.
De volgende dag vertrekken we naar de plaatselijke airport. Vandaaruit vliegt u naar de Kaieteur Falls. Een spectaculaire, adembenemende ervaring. Terug in Georgetown krijgt u nog “de Georgetown by night tour” aangeboden.
De 3e dag gebruiken we voor een uitgebreide sight seeing, met o.m. bezoek aan een botanische tuin, centrale markt, museum bezoek en zwemmen
De laatste dag keren we op ons gemak terug naar Paramaribo, waar we om circa 17.00 aankomen.
Let op: Neem uw (originele) paspoort mee.
Boni was een vrijheidsstrijder gedurende de slavernij. Hij was de zoon van een blanke plantagehouder, die zijn zwangere slavin verstootte, waarna Boni bij de Cottica Marrons werd geboren (ca. 1730). Hij vocht met zijn eigen leger van weggelopen slaven tegen slavenhouders en huursoldaten. Boni en zijn krijgers opereerden vanuit een groot fort in een moerasachtige omgeving in de kuststreek van Commewijne, Fort Buku.
Als onderdeel van de strijd tegen Boni, beloofden de Nederlandse machthebbers 300 slaven de vrijheid als ze mee zouden vechten tegen Boni. Na een maandenlange belegering lukte het deze “Zwarte Jagers” om het fort te vernietigen (1772).
Boni ontsnapte echter naar het oosten en trok over de Marowijne-rivier. Hij verlegde zijn hoofdkwartier naar o.a. Fort Aloekoe. Nog 20 jaar lang ging Boni door met zijn strijd tegen de overheersers. Uiteindelijk werd hij door verraad op 19 februari 1793 gedood.
Een stroomversnelling in de Marowijne rivier is naar deze vrijheidsstrijder vernoemd.
Boni Tours Suriname: uw gids naar het hart van Suriname
Bonitourssuriname verkoopt niet gewoon tours, we verkopen een belevenis. Het doel van ons is om een ieder de mogelijkheid te bieden de pracht van ons land te ontdekken en echt te beleven.
Lees verder