Dan Ta Bai is één van de mooiere plekken in het Boven Suriname gebied. Dan Ta Bai betekent letterlijk ‘geruis van de stroomversnelling”. Het ligt iets boven Atjonie, het zuidelijkste puntje dat over de weg bereikbaar is en ligt in het gebied dat bekend staat om haar unieke Marroncultuur en haar maagdelijke Amazoneregenwoud. De Marrons, nakomelingen van weggelopen slaven hebben hier een bestaan opgebouwd. Door de geïsoleerde ligging ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden.
Op Dan Ta Bai kunt u relaxen in de hangmat, genieten van het uitzicht op de rivier en een heerlijk massagebad nemen in de stroomversnelling (soela).
Met de riviertocht ontdekt u de schoonheid van de jungle en bezoekt u diverse dorpen waar u tijdens de wandelingen de bewoners ontmoet die vist, jaagt, korjalen bouwt, kleding maakt. Avonds wordt u onthaald op een cultureel optreden.
En bij goed weer gaat u in een korjaal de rivier op om kaaimannen te spotten. Natuurlijk ontbreekt ook de jungle wandeling niet met uitleg over de geneeskrachtige werking van bomen en planten.
Meerdaagse, geheel verzorgde tour: 3 dagen € 225,-
Studenten/Stagiaires speciale prijs: 3 dagen € 175,-
Vertrekdagen zijn op maandag, woensdag en vrijdag.
Afwijkende dagen zijn mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.
Let op: Neem uw (originele) paspoort mee. Er kan onderweg controle zijn.
Boni was een vrijheidsstrijder gedurende de slavernij. Hij was de zoon van een blanke plantagehouder, die zijn zwangere slavin verstootte, waarna Boni bij de Cottica Marrons werd geboren (ca. 1730). Hij vocht met zijn eigen leger van weggelopen slaven tegen slavenhouders en huursoldaten. Boni en zijn krijgers opereerden vanuit een groot fort in een moerasachtige omgeving in de kuststreek van Commewijne, Fort Buku.
Als onderdeel van de strijd tegen Boni, beloofden de Nederlandse machthebbers 300 slaven de vrijheid als ze mee zouden vechten tegen Boni. Na een maandenlange belegering lukte het deze “Zwarte Jagers” om het fort te vernietigen (1772).
Boni ontsnapte echter naar het oosten en trok over de Marowijne-rivier. Hij verlegde zijn hoofdkwartier naar o.a. Fort Aloekoe. Nog 20 jaar lang ging Boni door met zijn strijd tegen de overheersers. Uiteindelijk werd hij door verraad op 19 februari 1793 gedood.
Een stroomversnelling in de Marowijne rivier is naar deze vrijheidsstrijder vernoemd.
Boni Tours Suriname: uw gids naar het hart van Suriname
Bonitourssuriname verkoop niet gewoon tours, we verkopen een belevenis. Het doel van ons is om een ieder de mogelijkheid te bieden de pracht van ons land te ontdekken en echt te beleven.
Lees verder