Een avontuur voor avonturiers. Dat is de back-to-basic tour in Pingpe Jungle Resort
De eerste dag rijdt u zuidelijk rondom om het stuwmeer naar de havenplaats Atjoni, bij Pokigron. Daar stapt u in een korjaal en vaart u in circa 3,5 uur stroomopwaarts naar het Resort. Daar aangekomen is het ontspannen aan de kreek, relaxen op het eiland en na het diner vertelt de gids u over de Saramaccaanse cultuur
De tweede dag wandelend door de jungle in 4 á 5 uren naar een grote kreek waar een eenvoudig kamp is opgezet. Tijdens de wandeling informeert de gids u over de flora, fauna en ook over de gebruiken in de jungle. In de kreek kunt u heerlijk zwemmen en baden. En natuurlijk vissen. U overnacht in het jungle-kamp in een hangmat.
De derde dag gaat u terug naar het Resort, waar u ’s middags geniet van de rust. ’s Avonds zal de bevolking u trakteren op een heuse culturele avond.
De vierde dag brengt u een bezoek aan diverse dorpen en gaat u o.a. naar een basisschool en een gezondheidscentrum. Een hoogtepunt van deze dag is zeker ook het genieten van een massagebad in de machtige stroomversnelling Tapa Watra.
De laatste dag vertrekt u na het ontbijt met de korjaal die u in 2,5 uur terugbrengt naar Atjonie. Daar stapt u in de bus naar Paramaribo.
Meerdaagse, geheel verzorgde tour.
3 daagse tour € 285,- |
heen of terug vliegen | heen en terug vliegen |
4 daagse tour € 360,- |
heen of terug vliegen | heen en terug vliegen |
Wij bieden ook 5 en 6 daagse Jungle tours. Vraag naar het dag-programma!
Let op: Neem uw (origineel) paspoort mee. Er kan onderweg controle zijn.
Boni was een vrijheidsstrijder gedurende de slavernij. Hij was de zoon van een blanke plantagehouder, die zijn zwangere slavin verstootte, waarna Boni bij de Cottica Marrons werd geboren (ca. 1730). Hij vocht met zijn eigen leger van weggelopen slaven tegen slavenhouders en huursoldaten. Boni en zijn krijgers opereerden vanuit een groot fort in een moerasachtige omgeving in de kuststreek van Commewijne, Fort Buku.
Als onderdeel van de strijd tegen Boni, beloofden de Nederlandse machthebbers 300 slaven de vrijheid als ze mee zouden vechten tegen Boni. Na een maandenlange belegering lukte het deze “Zwarte Jagers” om het fort te vernietigen (1772).
Boni ontsnapte echter naar het oosten en trok over de Marowijne-rivier. Hij verlegde zijn hoofdkwartier naar o.a. Fort Aloekoe. Nog 20 jaar lang ging Boni door met zijn strijd tegen de overheersers. Uiteindelijk werd hij door verraad op 19 februari 1793 gedood.
Een stroomversnelling in de Marowijne rivier is naar deze vrijheidsstrijder vernoemd.
Boni Tours Suriname: uw gids naar het hart van Suriname
Bonitourssuriname verkoopt niet gewoon tours, we verkopen een belevenis. Het doel van ons is om een ieder de mogelijkheid te bieden de pracht van ons land te ontdekken en echt te beleven.
Lees verder