De indrukwekkende Blanche Marie watervallen liggen op meer dan 300 km ten zuid-westen van Paramaribo. Het is een van de grootste watervallen in Suriname met een enorme waterverplaatsing. De imposante waterval strekt zich uit over meer dan 120 meters en ligt in hoogbos, het mooiste soort tropisch regenwoud. Alle ingrediënten van het amazone regenwoud zijn er te vinden, waaronder de 8 Surinaamse apensoorten en meer dan 200 vogelsoorten.
Verschillende mooie wandelpaden leiden o.a. naar de Eldoradoval
Vanaf Paramaribo, via een tocht door het ongerept regenwoud, rijdt u naar Blanche Marie vallen. Natuurlijk is het géén airco bus: de ramen zijn open om te genieten van de geuren en de geluiden van de natuurlijke omgeving! Na aankomst checkt u in,in een comfortabele verblijf.
De volgende dag ontbijt u in de nabijheid van deze val. Na een wandeling over het bospad, waarbij u alles verteld wordt over de flora en fauna, komt u aan bij de watervallen. U kunt op sommige plaatsen onder de val zitten of u gaat gewoon midden in de krachtige stroomversnelling zitten: u zult het ervaren als een natuurlijk jacuzzi.
De derde dag brengt u een bezoek aan het nabij gelegen Inheemsendorp Apoera, waar u kennis maakt met de cultuur van de Trio’s en de Arowakken en verkent u verder de regio.
De vierde dag rijdt u na een goed ontbijt en nog even ontspannen terug naar Paramaribo, waar u het eind van de dag arriveert.
Meerdaagse, geheel verzorgde tour.
* 4 dagen,v.a. € 350,-
* 3 dagen, v.a.€ 325,-.
Let op: Neem uw (origineel) paspoort mee. Er kan controle zijn.
DAGPROGRAMMA:
Dag 1
U wordt s’morgens op uw verblijfadres afgehaald. De tour begint dan met een rit richting Zanderij; Onderweg wordt gestopt, indien gewenst, voor het maken van foto’s en het nuttigen van broodjes en drankjes. Tijdens de tocht bestaat de kans dat u verschillende dieren ziet, zoals: apen, luiaards, herten, schildpadden, varanen en verschillende vogelsoorten: papagaaien, ara’s, trompetvogels, powisies (de vogel, waarmee men vroeger goud smokkelde), etc. Na Zanderij passeren we een aantal indianendorpen en vervolgen onze weg naar Wittagron, een marrondorp, waar we een stop maken voor een bezoek, gekoppeld aan een lunchpauze. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject, die ons voert over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar de Blanche Marievallen. Na aankomst, wordt de omgeving verkend; u kunt dan eventueel ook zwemmen en daarna volgt de avondmaaltijd.
Dag 2
Het ontbijt is van 8 tot 9 uur am; daarna gaan we via een bospad naar de watervallen. Onderweg wordt er een uiteenzetting gegeven over de flora en fauna en kunt u de snelle stroomversnellingen van de rivier aanschouwen. Bij de vallen kunt u op sommige plaatsen eronder zitten en genieten van het naar beneden vallende bronwater en u verbazen, net zoals zovele toeristen voor u. Waar komt al dat water toch vandaan! Ook zijn er verschillende natuurlijke jacuzzi’s voor een overheerlijke massage. Om 1 uur in de middag, gaan we terug naar de lodge voor de lunch. De middag brengen we door bij de El Dorado vallen, waar er ook gelegenheid is om te vissen.
Dag 3
Na het ontbijt vertrekken wij richting Apoera. Na installatie in onze lodge maken wij een sightseeing tour in Apoera stad. In de middag wordt de spoorlijn van “ergens naar nergens” bezocht, daarna vervolgen wij onze weg naar de indianen dorpen: kleine Kwamalasoemoetoe en Washabo, waar we een dorpswandeling maken, alwaar u kennis kunt maken met de cultuur van de Trio’s en Arowakken, twee verschillende indianen stammen; tevens kunnen er daar souvenirs gekocht worden.
(deze 3e dag vervalt in het 3-daags programma.)
Dag 4
Na het ontbijt vertrekken wij voor de terugreis naar Paramaribo.
Boni was een vrijheidsstrijder gedurende de slavernij. Hij was de zoon van een blanke plantagehouder, die zijn zwangere slavin verstootte, waarna Boni bij de Cottica Marrons werd geboren (ca. 1730). Hij vocht met zijn eigen leger van weggelopen slaven tegen slavenhouders en huursoldaten. Boni en zijn krijgers opereerden vanuit een groot fort in een moerasachtige omgeving in de kuststreek van Commewijne, Fort Buku.
Als onderdeel van de strijd tegen Boni, beloofden de Nederlandse machthebbers 300 slaven de vrijheid als ze mee zouden vechten tegen Boni. Na een maandenlange belegering lukte het deze “Zwarte Jagers” om het fort te vernietigen (1772).
Boni ontsnapte echter naar het oosten en trok over de Marowijne-rivier. Hij verlegde zijn hoofdkwartier naar o.a. Fort Aloekoe. Nog 20 jaar lang ging Boni door met zijn strijd tegen de overheersers. Uiteindelijk werd hij door verraad op 19 februari 1793 gedood.
Een stroomversnelling in de Marowijne rivier is naar deze vrijheidsstrijder vernoemd.
Boni Tours Suriname: uw gids naar het hart van Suriname
Bonitourssuriname verkoopt niet gewoon tours, we verkopen een belevenis. Het doel van ons is om een ieder de mogelijkheid te bieden de pracht van ons land te ontdekken en echt te beleven.
Lees verder